תולעי מעיים

תולעי מעיים -איך נפטרים מזה?

כשילדי היו קטנים לא פעם היו מעירים אותנו עם תחושת צריבה ודגדוג בפי הטבעת. במבט חודרני לכיוון ניתן היה לראות עם פנס תולעי מעיים חיות מתנועעות. מראה זה מזעזע, כמובן לדעת שבתוך ילדך מתחבא שותף סמוי שצריך לסלקו כמה שיותר מהר. ברפואה הקונבנציונאלית ניתנת בדרך כלל תרופה בשם ורמוקס שמשפיעה על קטילת תולעי מעיים אך לא על קטילת הביצים ולכן יש לחזור לאחר הפסקה לקחת את התרופה שוב.רוב מוחלט של הילדים יחווה את החוויה המזויעה הזו. יש צורך לדעת למנוע אותה ולטפל בה בעת הצורך. תולעי מעיים הן סוג של טפיל שבדרך כלל מתנחל בגופנו במעי הגס והוא ניזון מהרירית של המעי.

איך נדע שנדבקנו?

לעיתים אין סימנים להדבקות תולעי מעיים עד שהקטן מגיע למיטה עם תלונה של גרד וצריבה בפי הטבעת. אצל בנות לעיתים יש זליגה של התולי מעיים אל איבר המין ואז תהיה תחושה של צריבה במתן שתן. עיקר הטיפול צריך להיתבטא במניעה וזאת על ידי לימוד הילד להיגיינה, הקפדה על שטיפת ידיים לאחר שרותים וניקוי הציפורניים (רצוי לגזור אותם ביצי תולעי מעיים אוהבות להתחבא שם). ישיבה בארגז חול יכולה אף היא להזמין את תולעי מעיים. התזונה בזמן הידבקות צריכה להיות נטולת אוכל מתוק ומתועש. בדיקה מעט פולשנית עם פנס תאפשר לנו לגלות באם מדובר בתולעי מעיים.

הפתרון שמציעה רפואה משלימה

הטיפול שמציעה רפואה משלימה להתמודדות עם תולעי מעיים יהיה משולב בהדרכה לתזונה נכונה צמחי מרפא לבליעה ותמיסה למריחה באזור פי הטבעת. תזונה מונעת תכלול אכילת שום (רצוי שן שום שלמה) וגרעיני דלעת קלופים ורצוי לכלול טיפולי דיקור על מנת לחזק את מערכת החיסון. רפואה משלימה מציעה את הפתרון הטבעי לטיפול בבעיית תולעי מעיים.

צרו איתנו קשר:

יצירת קשר
דילוג לתוכן